Hur går det för portföljerna? Del 2

Igår tog vi oss en titt på hur de mindre barnportföljerna går i förhållande till index. Idag har turen gått till Bastians portfölj. Anledningen till att jag väljer att särredovisa hans portfölj är för att upplägget och därmed förutsättningarna ser annorlunda ut jämfört med de andra barnportföljerna. Till Bastian sparar vi 500kr i månaden, ca 30% i fonder och 70% i aktier. Han har även fått en del insättningar till sin portfölj i samband med sitt dop.
 
Bastians portfölj fick sin första insättning den 13:e april 2015 och har således inte varit igång i ett helt år ännu.
 
Bastians värdeutveckling ser ut såhär:
  • 6mån +4,92% jämfört med index på -4,81%
  • 3mån +5,70% jämfört med index på -6,78%
  • 1mån +7,92% jämfört med index på -1,74%
 
Även här slår barnportföljen index vid varenda mätning. Då ska man ta i beaktande att dessa portföljer är upplagda med tanke på en relativt hög utdelningsprocent och i valet av bolag har själva avkastningen (den jag mäter här) varit tämligen irrelevant. Det är extra kul när man trots det lyckas pricka rätt på båda fronter.
 
Är det något ni skulle vilja att jag tog upp i kommande inlägg så är det bara att slänga iväg en lite kommentar här. Inga frågor är för dumma för den här bloggen ;0)
 
 
Låt pengarna jobba
/Helena
 
 
 
 

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0