Felicia

Det senaste tillskottet till familjen har nu äntligen fått en sammansatt portfölj för sina doppengar samt våra första månadsinsättningar. Det tog sin lilla tid men tydligen hinner man inte alls lika mycket när man är hemma med en 3-månaders och en 2,5-åring som man gör när man jobbar och åker kollektivt. Den tiden man sitter på tåget är inte att förringa alltså. Både som återhämtning och för att hinna alla de där småsakerna.
 
I och med att Felicia fick en del doppegar så hade jag möjlighet att bygga en relativt bred portfölj redan från grunden. Jag har valt att grunda portföljen med 3 investmentbolag med lite olika inriktningar nämligen Creades, Investor och Kinnevik. Till detta har jag lagt ett fastighetsbolag, Castellum, samt dagligvaruhandel i form av Axfood.
 
Nedan ser ni vald fördelning i portföljen.
 
Utöver aktierna har jag även valt att lägga drygt 30% i fonder. Än så länge är det enbart Nordnet Superfonden Sverige som jag har köpt men jag räknar med att det blir några fler längre fram.
 
Det ska bli så spännande att se hur denna portföljen utvecklar sig över tid. Är det någon mer därute som precis börjat bygga på en portfölj? Hur går era tankar?
 
Låt pengarna jobba
 
/Helena 
 
   
 

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0