Utdelningsregn

Det regnar. Inte det där jobbiga regnet som gör att man blir genomblöt och fryser näsan av sig, inte heller något lätt sommarregn efter en åskvarm dag. Nej, det regnar utdelning. Det bästa regnet av dem alla om jag får tycka till.
 
Det är nu under våren som de allra flesta bolag väljer att dela ut en del av vinsten till sina aktieägare vilket ger ett härligt klirr i kassan på alla barnportföljerna. I slutänden kommer det handlas mer aktier för utdelningen och nästa år klirrar det sannolikt ännu mer i de där portföljerna.
 
 
En extra rolig nyhet är att Kinnevik gick ut och meddelade att de planerar, vad som i praktiken är, en extrautdelning om 18kr per aktie. det innebär alltså att istället för den ordinarie utdelningen på 7,75kr per aktie så blir det hela 22,75kr! Det ni, det är vad jag kallar en bra nyhet. Det leder exempelvis till att Max kommer få nästan lika mycket i utdelning i år som jag sparar åt honom varje jul. Jag kommer alltså köpa aktier till honom för nästan en tredjedel till av årssparandet.
 
Låt pengarna jobba
/Helena
 
 
 
Mattias
2016-05-20 @ 14:09:20

Hej Helena,

Tack för en mycket intressant blogg! Mycket matnyttigt att läsa då jag planerar att återigen ta tag i sparande åt mina två barn.

Jag ser att bloggen inte uppdaterats på en månad; hoppas att den inte är lagd på is.

Hälsningar
Mattias

Svar: Hej Mattias,Tack för din kommentar 😊
Bloggen är inte lagd på is, dock händer det så oerhört mycket runt omkring en ibland när man har barn att soffan lockar mer än att skriva ett blogginlägg.
Trevlig dag
Helena
Helena
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0