Matutmaning vecka 1

Första veckan men matutmaningen är avklarad och har gett en del aha-upplevelser.
 
Denna veckan landade matkostnaderna (i matkostnader räknas all typ av mat, även ev. uteluncher, samt allt som kan köpas på ICA i övrigt) på totalt 817,43 kr.
 
Jag hade hoppats på en något lägre summa men tar med mig en hel del lärdomar som förhoppningsvis kan få övriga veckor i matutmaningen att bli billigare.
 
Denna vecka köptes det en del saker som inte köps varje vecka:
Hårborste (min gamla gick i bitar så det var bara att "hosta upp" till en ny)
Nappar
Frimärken
Totalt landade "ovanliga utgifter" på 86,90 kr.
 
Ovanstående är saker som kan vara svåra att undvika ibland. Behövs de så behövs de helt enkelt. Nästa post, posten onödiga utgifter, är en helt annan historia. Här skulle vi kunna spara en del pengar på att inte impulsköpa vissa saker och ett sätt att undvika detta tror jag är att besöka mataffären så sällan som möjligt.
 
Onödiga utgifter bestod av:
Grisöron (till hunden)
Badbomber
Saffransmunkar
Löksill
Coca-cola
Inlagd sill
Ramlösa
Juleskum
Totalt landade "onödiga utgifter" på 120,17 kr.
 
 
En annan utgift, som varken är onödig eller ovanlig, är våra frukostar. Vi lägger en alldeles för stor del av pengarna på frukost helt enkelt. Smörgåsar, smör och pålägg blir en hel del när man lägger ihop det så nu blir det till att fundera ut något billigare alternativ som ändå uppfyller kraven snabbfixat, gott och mättande. Har ni några förslag?
 
Det ska bli spännande att se om vi kan slå totalsumman nästa gång vi kör en utmaningsvecka. Det lär nog inte dröja alltför länge innan en ny sådan drar igång tror jag ;0)
 
Låt pengarna jobba
/Helena
 
Camilla
2017-01-10 @ 09:06:27
URL: http://millanskrypin.wordpress.com

Havregryn till frukost är ju billigt. Antingen vanlig hederlig havregrynsgröt alt "overnight oats"
Jag gör tex
1dl havregryn
1msk chiafrön
1,5 dl mjölk
in i kylen över natten så det får tjocka till sig och sen äts den kall på morgonen. Smidigt, billigt och liten tidsinsats.

Svar: Hej Camilla,Har du någonting till då eller kör du helt naturellt? Jag tänker på bär/sylt osv
Helena

Anonym
2017-01-11 @ 19:19:09
URL: http://millanskrypin.wordpress

Glömde jag ju skriva. Brukar ha i nån typ av frukt,,typ banan eller hallon

nodaysoff.blogg.se
2017-01-13 @ 13:32:58
URL: http://nodaysoff.blogg.se/

Ååh detta var ju en bra utmaning! Vi brukar handla för månaden, men det händer att vi köper små saker vid sidan av också.. och det blir hämtmat någon gång då och då också. 😕 Så det blir nog mer än det vi budgeterat.. ska kanske inspereras och köra något liknande! 😊

Svar: Gör det, vi har fått bildad tand och kommer köra en till denna veckan.
Helena
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0