Matutmaning vecka 2, är du på?

Det stör mig att vi inte kom lägre i utgifterna förra gången vi körde matutmaningen så vi bestämde hastigt och lustigt oss för att köra en till denna veckan. Hänger du på? 
 
Vi har ett sämre utgångsläge denna vecka då veckans matsedel är dyrare än under förra matutmaningen dessutom ska mannen opereras i morgon och vi vet inte om han kommer få några begränsningar i vad han får äta de närmsta dagarna. Det kan alltså hända att det tillkommer specialkost för honom. Men det heter väl inte utmaning för att det ska vara enkelt? Dessutom är tanken att matutmaningarna ska spegla en normal vecka fast med mer fokus på att göra den billigare än vad vi normalt hade lyckats med.
 
Veckans matsedel ser ut såhär:
Måndag: Matlåda
Tisdag: Fisksoppa
Onsdag: Matlåda
Torsdag: Pasta Carbonara, 8 port
Fredag: Korv stroganoff, 8 port
Lördag: Indisk Dhal, 8 port
Söndag: Färsbiffar med ugnsrostad potatis, vitlökssås och sallad
 
Till lunch blir det matlåda alla dagar.
 
Som ni ser gör vi storkok ett par gånger i veckan. Med 2 vuxna och 1 tvååring blir det då en hel del matlådor till frysen vilket gör att det aldrig är tråkigt att ta en matlåda, det finns så mycket att välja på där.
 
Vill ni hänga med på vår lilla utmaning? Lämna gärna en kommentar så följs vi åt.
 
Låt pengarna jobba
/Helena
Anonym
2017-01-16 @ 21:03:32

Jag körde på fem olika storkok igår (söndag)
pumpa och squashsoppa med bacon (pumpa och squash är hemodlat och fanns i frysen)
Köttfärssås m spagetti och bönor
Lasagne
Cajungryta m ris
Biffar med soltorkade tomater och fetaost, potatis och coleslaw

Vi äter inte vegetariskt så ofta men köttfärssåsen innehåller riven squash, morot, hackad spenat och några dl stålröra.
Cajungryta innehåller 3 dl röda linser som kokats sönder och ger en fastare konsistens.
Allt som allt har fem måltider kostat max 200 kr 👍

Svar: Bra jobbat!Biffarna och pumpasoppan lät helt gudomligt och visst är det något särskilt med att kunna hämta sina ingredienser direkt från trädgården? Det är inte bara billigare, det smakar helt underbart också. Pumpa har jag aldrig lyckats odla men squash är en favorit hos oss.
Helena
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0