Bastians portfölj arpil 2016

Då var det hög tid för en uppdatering vad det gäller Bastians portfölj fram till och med april 2016.
 
1 månad -1,63%
3 månader +11,83%
6 månader +4%
1 år -0,78%
Totalt -0,97%
 
Det här är en portfölj som börjar komma igång trots att den inte har mer än drygt ett år på nacken och om ett år tror jag åt vi har riktigt fina siffror här. Under året är planen att få en lite större bredd på de aktier som Bastian har. Inga aktier ska säljas utan fokus ligger på att investera i fler bolag. Då i första hand inom livsmedel och fastigheter. 
 
Låt pengarna jobba 
/Helena 
 
 

Sen uppdatering

Nu är det snart dags för en ny månad så det vore kanske på tiden att jag uppdaterar hur barnportföljerna gick föregående månad? 
 
Jag vet att det är länge sedan sist men ibland gör livet sig påmint lite väl mycket och orken till bloggen försvinner för ett tag.
 
Fram till och med april månad såg det ut såhär i barnportföljerna:
 
Antons portfölj
1 månad +1,29%
3 månader +11,59%
6 månader +17,76%
1 år +24,68%
3 år +20,90%
 
Max portfölj
1 månad +0,58%
3 månader +11,91%
6 månader +12,28%
1 år +17,68%
3 år +11,70%
 
Theos portfölj
1 månad -1,83%
3 månader +13,48%
6 månader -3,55%
1 år -2,09%
Totalt -2,44%
 
Det kan tyckas vara en låg uppgång för april månad men vad som händer när bolagen delar ut utdelningen till sina aktieägare är att priset på aktien brukar falla ungefär lika mycket som man har valt att dela ut. Detta brukar sedan hämtas upp månaderna efter och eftersom jag har stabila säkra bolag i barnportföljerna är jag inte det minsta orolig. Jag vet att det gäller att sitta lugnt i båten medan folk köper och säljer till höger och vänster, en strategi som brukar löna sig.
 
När man tittar på dessa tre portföljer blir det också väldigt tydligt att det är svårt att få någon fin uppgång i början av ett så pass litet sparande. Antons portfölj går helt klart bäst men är också den som varit igång längst. Medan Theos portfölj fortfarande kämpar på. Inte heller är detta något att oroa sig för. Det kommer bli bättre och bättre desto mer kapital som hamnar i portföljerna eftersom jag då har möjlighet att sprida riskerna på fler bolag.
 
Låt pengarna jobba
/Helena

barnspar.blogg.se

Välkommen till Barnspar, bloggen där vi avlivar alla gamla myter kring sparande och istället lotsar dig fram till ett enkelt sparande som varken kräver så mycket tid eller energi från dig. Du får följa de olika barnportföljer jag har (en portfölj kallas det konto där man samlar sina aktier och fonder) och kan alltså om du vill kopiera dem rakt av. Bloggen vänder sig till de som vill spara till sina eller andras barn men det går att använda precis samma metoder för ett långsiktigt sparande till sig själv. Låt pengarna jobba /Helena

RSS 2.0